(+381 11) 334-03-41

Адвокатска комора Београда

Fiat justicia
Свим адвокатима Адвокатске коморе Београда

Свесни чињенице да је у Србији угрожено право на живот, посебно после убиства 27 жена 2014. године и 34 жене у 2015. години, а посебно после покушаја убиства адвоката Владимира Зрелеца и нерасветљених случајева напада на адвоката Ненада Вуккасовића, Милана Вујина и Марка Кастратовића, затражили смо ХИТАН пријем код министра унутрашњих послова г. Небојше Стефановића.

 

Састанак је одржан дана 07.12.2015. године, у 8:00 часова и њему су поред министра присуствовали државни секретар гђа Јана Љубићић, шеф Београдске криминалистичке полиције г. Драган Кецман и г. Веселин Милић, начелник Полицијске управе за град Београд.

 

На том састанку је донет закључак да ће полиција, са своје стране, учинити све да се извршиоци кривичног дела према адвокату Владимиру Зрелецу открију и предају органима гоњења, у најкраћем могућем року, као и да ће расветлити случајеве напада на наведене адвокате, као и закључак да се убудуће континуирано одвија сарадња између Управе криминалистичке полиције и Управних одбора адвокатских комора у Србији, ради превентивног деловања у циљу заштите адвоката од могућих, евентуалних напада на њих, што ће Управни одбор АК Београда пратити.

 

Иако сте добили позив за јавни протест, који би се одржао дана 08.12.2015. године, са почетком у 12 часова, испред Платоа Палате правде у Београду, обавештавамо Вас да Скупштина Адвокатске коморе Београда, до данас није одржана, те се без одлуке највишег органа Коморе, не може организовати обустава рада, као вид протеста, па стога упућујемо адвокате да сходно свом слободном времену могу да присуствују протесту испред платоа Палате правде дана 08.12.2015. године, али не и да не присуствују рочиштима, јер до данас ниједан председник суда није одлучио да је оправдано неприсуство рочиштима због протеста.

 

Прилог 1

Прилог 2

 

Председник Адвокатске коморе Београда,

Слободан Шошкић, адвокат.

Штампа вести