(+381 11) 334-03-41

Advokatska komora Beograda

Fiat justicia
Komisija za besplatnu pravnu pomoć AK Beograda 22.09.2016. godine u 18 časova, Dečanska 13, drugi sprat
Poštovane koleginice i kolege,

Advokatskoj komori Beograda upućen je od strane Ministarstva pravde Republike Srbije, Nacrt Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći. Kako se ovaj Nacrt u svojim rešenjima znatno razlikuje od teksta ranijeg Nacrta Zakona, potrebno je da advokati iznesu svoj stav o tako izmenjenom tekstu.

Smatrajući ovaj zakon važnim za advokaturu UO Advokatske komore Beograda je za Skupštinu 24.09.2016. godine uvrstio kao treću tačku dnevnog reda raspravu o Nacrtu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Smatram da advokati koji su praktično pružali besplatnu pravnu pomoć I učestvovali u projektima Advokatske komore Beograda, su najpozvaniji da daju svoje mišljenje o tekstu ovog Nacrta.

Stoga Vas pozivam da u četvrtak 22.09.2016. godine sa početkom u 18 časova u sali za sastanke AK Beograda, Dečanska 13, drugi sprat, uzmete učešće u Komisiji za besplatnu pravnu pomoć I doprinesete zauzimanju stave Advokatske komore Beograda o ovom Zakonu.

U prilogu Vam dostavljamo tekst Nacrta Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći koji je Advokatska komora Beograda primila od Ministarstva pravde Republike Srbije.

PRILOG

S kolegijalnim poštovanjem,
Predsednik Komisije za besplatnu pravnu pomoć,
Advokatske komore Beograda,
advokat Zoran Lončar
Štampa vesti